Lopen voor CliniClowns

Lopen voor CliniClowns

Over CliniClowns
CliniClowns brengen sinds 1992 bezoeken aan kinderen in Nederlandse ziekenhuizen.
Door écht contact te maken en hun verbeeldingskracht in te zetten zorgen de CliniClowns er voor dat zieke kinderen weer even kind kunnen zijn. En dat komt de behandeling ten goede. Want samen spelen, weer even kind zijn, kan angst verminderen, pijn verlichten en het geeft emoties de ruimte. Ruimte om te kunnen lachen, te ontspannen, om weer op jezelf te kunnen vertrouwen. CliniClowns. Geen kinderachtig effect.

Afleiding en plezier op maat
Inmiddels bezoeken zo’n 70 clowns ruim 100 ziekenhuizen en andere instellingen door heel Nederland. Jaarlijks spelen de CliniClowns met bijna 90.000 zieke en gehandicapte kinderen.

In veel ziekenhuizen staat ook onze interactieve Speelkoffer voor de momenten dat de clowns er niet zijn. Veel zieke kinderen worden echter ook thuis verzorgd. Zij komen hun lotgenootjes en de clowns tegen in onze online club Neuzenroode. Daarnaast organiseren we diverse clowneske evenementen voor specifieke groepen kinderen. Zoals Circus Boemtata, speciaal voor kinderen met een meervoudige en/of verstandelijke handicap. Of het CliniClowns College, een unieke belevingswereld voor zieke kinderen en hun familie.

   

Steun het werk van CliniClowns en ren mee met de marathon van New York of sponsor een van onze runners!

In 2015 speelden we samen met 89.444 zieke en gehandicapte kinderen!

  • Ons werk krijgt gemiddeld een 8,6 van de kinderen en hun ouders en verzorgers;
  • De theatervoorstelling Circus CliniClowns beleefde zijn primeur;
  • Er zijn twee nieuwe clowns aangenomen en er zijn drie Klein Zintuigen Orkesten gestart;
  • 33 scholen in het speciaal onderwijs genoten van de nieuwe, interactieve spelvorm ‘speel je mee’.