De eerste 2 maanden training zijn achter de rug

De eerste 2 maanden training zijn achter de rug

  Eind december 2018 kwam deze uitdaging op mijn pad, dit was wat ik nodig had om een stapje verder te komen in mijn prestatie.

Na het overtuigen van mijn loopmaatje om mee te doen, zijn we vol overgave in dit avontuur gestort. In de eerste weken hebben we sneeuw hagel, regen en wind moeten trotseren maar lopen gingen we. Gestaag maken we stapjes vooruit in onze conditie en verruilen we geregeld het asfalt voor lopen in de natuur. de duinen en het strand bij Katwijk, de bossen bij Amesfoort, de duinen en het bos bij Noorwijkerhout en aanstaande zaterdag een halve marathon trail bij Driebergen.

Inmiddels hebben we ondersteuning met een trainingsschema en zitten we hiervan in week 3. lange duurlopen in het weekend, heuveltraining op het A4 viaduct en intervaltraining gecombineerd met elke dag thuis oefeningen vullen nu mijn week. Het hoogtepunt tot op heden is een 2 uur duurloop van afgelopen zondag waarin ik 23,2km wist af te leggen.

Ik ga met stappen vooruit, spierpijn lijk ik niet meer te kennen en tot nu toe zitten er 346 trainingskilometers in de benen.

Het is nog lang geen 29 juni maar bovenkomen op de stubai gletsjer zal ik!

Iedereen bedankt voor jullie steun!

 

Blog door: Bastiaan Duijm