Ambassadeurs

Ambassadeurs

Marloes Stravers en Mariëlle Maris, in 2016 deelnemend als team “We Run 4 a Smile“:
“Enne hartelijk dank voor jullie ondersteuning tijdens de voorbereidingen van de marathon. Die is super!”

Mariëlle Uitdewilligen, deelneemster in 2015:
“Wat een onvergetelijke week: ik heb er een nieuwe vriendengroep bij en kan de marathon van mijn bucketlist strepen.”

Stella Bergevoet

Stella liep in november 2015 haar eerste marathon. En niet alleen een marathon lopen, Stella heeft nieuwe kwaliteiten bij haarzelf ontdekt.

“Toen ik op zondag 25 januari deelnam aan de eerste informatiebijeenkomst was het überhaupt niet zeker of ik deel zou nemen aan de New York Marathon 2015. Ik had weliswaar genoeg loopervaring, dus de marathon zag ik wel zitten, maar ik zag enorm op tegen de sponsorwerving. Door de presentaties van mijn “voorgangers” en door mee te doen aan de looptraining raakte ik steeds enthousiaster en in feite had ik mijn beslissing al genomen: “ik loop voor CliniClowns”!

Vanaf dat moment draaide mijn hoofd overuren en ging ik over tot een plan van aanpak. De sponsorwerving waar ik in eerste instantie tegenop zag, bleek me gelukkig goed af te gaan. Naast de donaties van mijn familie en vrienden, die me op weg hielpen, ontstonden er leuke acties en begon mijn bedrag op te lopen. Dat gaf een fijn gevoel en daardoor kon ik me verder concentreren op het trainen en vooral kilometers maken. Ook de maandelijkse bijeenkomsten met de CliniClowns-groep waren elke keer weer een welkome afleiding. De tips en adviezen van onze coaches, de gezamenlijke looptrainingen en de heerlijke lunch daarna. Over teambuilding gesproken!

En nu zijn we ruim 8 maanden verder. Met nog minder dan een maand te gaan is het moment bijna daar. Het moment waar we met z’n allen naar uitkijken, waarvoor we keihard getraind hebben. Waarvoor we veel hebben moeten doen en laten. Met vele ups en downs, maar vooral een ontzettend leuke tijd hebben gehad.

Toen Mark mij  onlangs vroeg of ik ambassadrice van CliniClowns wilde worden, aarzelde ik geen moment en zei meteen “ja”! Vanaf 25 januari ben ik elke dag bezig met de New York Marathon voor CliniClowns. Een leven zonder kan ik me bijna niet meer voorstellen. Nu nog de laatste loodjes voor 1 november afleggen. Mijn allereerste marathonervaring houden jullie nog tegoed.  Wordt vervolgd!”

Remko Stoelinga

Remko heeft in 2014 de New York Marathon uitgelopen met het CliniClowns team. In 2013 zou Remko eigenlijk al lopen, maar toen gooide een scheurtje in zijn kuitbeen, opgelopen tijdens het honkballen, roet in het eten. Remko zal in 2015 bij meerdere trainingen aanwezig zijn als ambassadeur van het team om jullie vragen te beantwoorden en jullie te ondersteunen. Lees hieronder zijn relaas over de New York Marathon 2014:

“Daar sta ik dan. Staten Island, New York. Over enkele minuten zal het startschot klinken. Ik kijk naar rechts. Boven op een verhoging zingt een vrouw het volkslied. Ik kijk naar links, daar staat Do, ook helemaal klaar voor de start. Dan kijk ik naar voren naar die lange brug die voor mij ligt. En na die brug nog 40 lange kilometers door Brooklyn, Queens, Manhattan, The Bronx en weer Manhattan richting Central Park. De lopers van de eerste wave zijn al uit het zicht.
Dan denk ik achteruit, hoe ik 11 maanden eerder met de training ben begonnen. De training van Mark, Jaap en Bram. De vele kilometers die ik getraind heb. 16 x met de CliniClownsgroep bij elkaar geweest. Dat laatste heeft gemaakt dat we met een groep als geheel zijn vertrokken. Nu moet iedereen voor zichzelf lopen, maar ik ben ervan overtuigd dat we het allemaal gaan halen. Nog een laatste gedachte, samen bijna € 175.000 opgehaald voor CliniClowns. Wat een gigantisch bedrag, dat levert mij ook een glimlach op. Maar dan klinkt het kanon, de marathon is voor mij begonnen. Verstand op nul en lopen maar.
 
Na ruim 4 uur is daar de finish. Het was zwaar, maar het was de moeite meer dan waard. Ik ben zo trots als ik die medaille omgehangen krijg. Het is de grootste en zwaarste die ik ooit gehad heb, maar wat is-ie mooi. Ik krijg het koud en een vrijwilliger geeft mij een foliedeken. Het helpt niet veel want ik ben doodop. Langzaam loop ik tussen alle vermoeide lopers naar de uitgang en dan naar het hotel. Een voor een druppelen mijn teamgenoten binnen met ieder zijn eigen verhaal. We hebben het allemaal gehaald. Even uitrusten en dan is het tijd om te feesten. Feesten in New York! 
 
Dit was voor mij een reis die ik nooit meer zal vergeten. Misschien loop ik nog wel een keer een marathon, maar of die net zo zal zijn als deze? Hier kwam alles samen. De stad, het team, de marathon. Het was in een woord fantastisch.”